hoe dansen in corona-tijd?

Er is weer veel mogelijk

Je kunt je (vernieuwde/aangepaste) dansaanbod doorgeven voor vermelding op de blote-voeten-danskalender. Let wel op de beperkingen voor gratis vermelding van wekelijkse danslessen.
Ook zogenaamde online dansevenementen kun je doorgeven om te vermelden op de danskalender.

Ik wens je veel succes toe met het opstarten of de doorstart van jouw dansactiviteiten en hoop dat de danskalender je daarbij kan ondersteunen.


Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht.

Ben je niet zo thuis in juridische teksten, of vind je het lezen hiervan lastig,  zoek dan hiervoor deskundige hulp. Mijn tip is: Lees vooral wat wel mogelijk is.

En lees op de site van Dansondernemers.nl het laatst geldende protocol.

update juli 2021:
Voorlopig zijn grote dansfeesten, discotheken en dergelijke evenementen nog niet toegestaan. Maar voor dansscholen, dansdocenten en danscoaches en kleinere evenementen zijn er nu al wel mogelijkheden.

Echter los van deze teksten kunnen er tijdelijk of in een bepaalde regio meer maatregelen worden afgekondigd die alle georganiseerde dansactiviteiten onmogelijk maken.

In dat geval wijzig of annuleer je dansevenement op de danskalender. Lees hier hoe dat zelf te doen.

Lees eventueel ook: Protocollen: zo zit het (bron: kvk)

Stichting Dansondernemers Nederland

Stichting Dansondernemers Nederland is een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, wedstrijdbonden, vakverenigingen en dansondernemers, die ca. 2.388 dansaanbieders vertegenwoordigen waar jaarlijks meer dan 1,4 miljoen mensen dansen. Zij vertegenwoordigen dansondernemers in de meest uiteenlopende dansstijlen.

Met dank dus aan Dansondernemers Nederland, die onze belangen probeert te behartigen. Zie voor verdere actuele berichten hun site.

Ben je een dansdocent en geregistreerd bij de KvK, meld je dan aan bij Dansondernemers Nederland.

Reserveringssysteem activeren

Naast de agenda waar jij je evenement voor kan opgeven, is er nu ook een mogelijkheid dat jouw bezoekers zich kunnen registreren. Op de pagina reserveren staat beschreven hoe dat voor de bezoeker werkt. En lees hier hoe jij voor jouw dansaanbod, dit reserveringssysteem kunt activeren.

dans beweging contact

Auteur: Reinier

Ik ben Reinier van Alphen en woorden als autodidact en selfmade man passen goed bij mij. De rode draad in mijn leven is het projectmatig werken. Daarbij heb ik een helikopterview op financiële zaken, automatisering en communicatie. Mijn streven is maatschappelijke meerwaarde toevoegen aan dat waar ik mijn energie aan besteed. En aandacht geven aan evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.