Massageworkshop

massageworkshop
energetische massage
Wil je massage ervaren?

In een massageworkshop van circa 2 uur, neem ik je mee in het masseren vanuit je gevoel, je hart. Dus minder een vast ritueel volgen en wel vooral te voelen wat nodig is. Daarmee wordt het masseren een bewust luisteren naar wat je gevoel je ingeeft.

kalmerend en rustgevend

Massage is het toepassen van druk, spanning, beweging, of trilling op de zachte weefsels van het lichaam. Iedereen kan het en doet dit ook vaak bij zichzelf. Bijvoorbeeld even de gespannen nek masseren en de armen of handen na lang verblijf achter de pc.
Echter een ander masseren is het alweer wat minder vanzelfsprekend. Toch voor wie een baby heeft (gehad) is die kalmerende en rustgevende werking van strelingen of juist stevig vasthouden vast wel bekend. Eigenlijk is iedere aandachtige aanraking, dus bewust fysiek contact maken, al een vorm van massage. Natuurlijk wel wanneer dat gewenst is en ontvangen kan worden.

De workshop is een introductie tot een ontspanningsmassage. We oefenen daarbij eerst op onze eigen hand, arm, nek en eventueel voet. En voor wie dat wil, kunnen we daarna het intuïtief masseren ook op elkaar oefenen.

Wat kun je dan in een uitwisseling verwachten?

Wanneer je samen met een ander oefent, dus elkaar masseert dan leer je en ontdek je dat massage geven net zo geweldig kan zijn als er één krijgen, en je
– gaat ontspannen naar huis, omdat jij zelf ook een massage krijgt
– ontvangt een beetje theorie en handige tips over het masseren van o.a. de schouders en nek

Wie kan meedoen?

Iedereen kan meedoen met deze massageworkshop. Dus je hoeft geen massage ervaring te hebben.
Aan de workshop kunnen maximaal 8 personen meedoen. Dan kan ik genoeg persoonlijke begeleiding en aandacht aan iedereen geven.

Praktische informatie

– Er wordt op een stoel of op de grond op een yogamatje gemasseerd
– Neem een (hamam)doek, badlaken of fleecedeken mee om op de yogamat te leggen
– Draag gemakkelijk zittende kleding
– Neem eventueel je favoriete massage-olie mee

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van (huur van en reiskosten naar) locatie en aantal deelnemers.
Bij vier personen is het € 20* p.p. in Leusden bij mij thuis.
*) Ik maak gebruik van de zogenaamde KOR regeling voor zelfstandigen en bereken daarom geen BTW.

Aanbod

Indien je na de massageworkshop een volledige (op door Ayurveda en Lomi-Lomi geinspireerde) massage boekt en betaalt bij Reinier Duurzame Dienst, dan is de workshop GRATIS (je betaalt eerst de workshop en bij het betaling van de massage wordt de bijdrage aan de workshop verrekend)

Zelf geef ik een door Ayurveda en Lomi-Lomi geïnspireerde massage

Een massage heeft een energetische werking. Het geeft ontspanning van de spieren, bevordert de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Tijdens de massage worden energetische drukpunten geactiveerd. Zo wordt aan de bewustwording van het lichaam gewerkt.
Indien gewenst klinkt er rustige meditatie muziek. Door de klanken houd je even op met ‘denken’ en kun je al die gedachten en beslommeringen loslaten. Echt even een moment voor jezelf.

Over de masseur

Ik ben Reinier van Alphen. Als masseur werk ik holistisch en intuïtief. Daartoe heb ik bij Anand in 2011 verschillende massagecursussen gedaan, zoals de Ayurvedische, klassieke en ontspanningsmassage. In 2017 heb ik Reiki-I en een Lomi-Lomi massagecursus gevolgd. Eerder volgde ik modules van de opleiding vitaliteitscoaching.

Beweging door dans is een belangrijke hobby en inmiddels werk geworden door het organiseren van dansevenementen voor “blotevoetendansers” en door het beheer van de danskalender. Tevens verzorg ik de muziek bij DansJeVrij!

Met andere woorden: ik hou van afwisseling!