reserveringssysteem

Hoe kun je het  reserveringssysteem activeren?

In de komende maanden zullen we hoop ik, weer gewoon kunnen binnen dansen zonder beperkingen. Nu hebben we nog steeds te maken met beperkingen en afhankelijk of je activiteit onder les/workshop valt, een klein evenement is of eigenlijk een discotheek/danceparty is, kan het wel of nog niet. Schat dit zelf in, of zie de richtlijnen van 24 juni hierover.
Zo kun je er
ook voor kiezen dat dansen alleen is toegestaan met één vaste partner en dat er van tevoren jouw bezoekers reserveren, zodat jij als organisator kan bijhouden wie er bij je zijn geweest.

Zie voor meer informatie de pagina op mijn site met o.a. het dansprotocol.

Reserveren via de blote-voeten-danskalender

In samenwerking met de tangokalender is dit reserveringssysteem gemaakt. Het gebruik hiervan is gratis. Aanstaande bezoekers registreren zich (dat wil zeggen: maken een account aan op de danskalender). Eventueel koppelt de danser zich aan een partner en schrijft zich in als paar. Door dansers te laten reserveren voorkom je dat er te veel mensen op de stoep staan en geef je dansers duidelijkheid over of ze kunnen komen dansen. Want je geeft een maximum aantal bezoekers op. De bezoeker maakt eerst een account aan en kan dan reserveren, eventueel met een partner. Hier kun je lezen hoe dat gaat.

Dankzij dit systeem hoef je reserveringen niet per mail of telefoon af te handelen. Dus weinig rompslomp, vertraging en onduidelijkheid. Je moet het nog wel eerst aanzetten voor je evenement. Dat kun je bij voorkeur zelf doen. Je kunt ook per mail aan mij doorgeven dat je dat voor al je evenementen wilt aanzetten. Houd dan wel rekening enige verwerkingstijd (met max. 10 werkdagen) door mijn beperkte tijd om alle mail te behandelen.

Het reserveren aanzetten voor jouw evenement

Je logt in op danskalender met het geregistreerd mailadres, via het menu-item mijn gegevens. Je ziet dan je profiel, eventuele partners, reserveringen en evenementen. Via ‘evenementen’ kom je op de bekende pagina waar jij je eigen evenementen of lessen/workshop kunt annuleren, kopiëren en wijzigen. En vanaf nu zie je de namen van de bezoekers die bij jouw evenement/workshop hebben gereserveerd.

Klik op het woord ‘wijzigen’ en dan zie je drie nieuwe velden:

  • of je reserveren wilt toelatenreserveringssysteem
  • of dansers zich als paar of individu aanmelden voor dit evenement
  • het maximaal aantal reserveringen (dansparen of -individuen)

De link voor het reserveren is overal te gebruiken

Als je voor een evenement het reserveringsssysteem aanzet, wordt op de danskalender een reserveringslink getoond waarmee dansers zich direct kunnen aanmelden. Je kunt deze link ook gebruiken op je website, op social media of in een mail. Is het door jou ingestelde aantal reserveringen bereikt, dan is verder reserveren niet mogelijk. Wel kun jij op ieder moment het maximaal aantal reserveringen verhogen of verlagen. Reserveringen kun je altijd verwijderen, waarvan de dansers op de hoogte worden gesteld.

Bevestigingsmail en betaling

Bij aanmelding wordt een bevestigingsmail gestuurd waarvan jij een kopie ontvangt. Je kunt zo heel makkelijk met de dansers communiceren en, als je dat wilt, bijvoorbeeld een Tikkie sturen. Tip: Met de Tikkie app maak je een link die meermaals gebruikt kan worden.

Bij aanmelding weet de danser direct of zijn reservering succesvol is. Dit is ook belangrijk voor jou als organisator, immers het voorkomt dat een danser zich voor dezelfde dag voor meerdere evenementen aanmeldt en dan weer annuleert of niet op komt dagen.

Je kunt een schermafdruk van de reserveringen maken voor op de avond zelf. De data blijft in mijn systeem behouden zolang relevant voor een eventueel contactonderzoek. Echter een maand na het evenement, worden de reserveringen uit de database automatisch verwijderd. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Is er een bezoeker met een besmettelijk virus op jouw evenement geweest?

Word je door de GGD benaderd voor een contactonderzoek, dan kun je ze naar mij verwijzen. Ik kan de lijst produceren met wie een danser de afgelopen weken op hetzelfde evenement is geweest.

Je kunt ook zelf elders reserveren en dansenreserveringssysteem

Met je login kun je ook direct zelf reserveren bij een dansevenement.
Zorg dan wel dat jij in je profiel je eigen naam weergeeft, en niet je bedrijfsnaam of meerdere namen. Voor reserveringen moet iedere danser een eigen account hebben. En je profiel werkt ook op de tangokalender.

Op 25 december staat er een test-evenement in de kalender open voor reserveringen. Probeer het eens. Op de tangokalender staat op deze datum een vergelijkbaar evenement waar jij je met een partner kunt opgeven.  Je aanwezigheid wordt niet verwacht ;-).

Suggesties en commentaar welkom!

Graag horen Paul van Oordt (ontwerper van de tangokalender, de danskalender en nu van dit reserveringssysteem) en ik, jullie suggesties en vragen over functionaliteit, veiligheid, privacy of wat er meer is. Zoals dat helaas gaat, zullen er in de aanloopfase vast nog wat foutjes of onhandigheden naar voren komen. Ook die horen wij graag, zodat deze zo snel mogelijk verholpen worden.

reserveringssysteem