Energiegids in Leusden

Wil je duurzame keuzes maken die het verschil maken?
Daar wil ik je graag bij helpen.

Voor de gemeente Leusden ben ik energiegids, samen met andere vrijwilligers. Zo vormen we een groep goed geïnformeerde Leusdenaren die gratis informatie geven. Meer informatie is te vinden op de site IkWilWatt.nl.

Aan zowel de particuliere eigenaar van een woning en aan de huurder geven wij gratis informatie. Wat kun je zelf doen met kleine maatregelen om je energieverbruik te verminderen, hoe kun je bewuster omgaan met energie? En heb je advies nodig als je aan de slag gaat met maatregelen in de schil (buitenkant) van het huis? Als energiegidsen staan wij open voor een goed gesprek met woningeigenaren en huurders in Leusden.

Heb je behoefte aan een oriënterend gesprek? Vul dan het contactformulier in en we nemen in eerst telefonisch contact met je op. Samen met de gids wordt in dat gesprek besloten of een huisbezoek noodzakelijk is.

De Leusdense energiecampagne heeft een handleiding voor woningeigenaren ontwikkeld, die va de site van IkWilWatt.nl  gedownload kan worden. Onder de titel Handleiding woningverbetering; in vier stappen naar energiebewust en toekomstbestendig wonen’ kunnen woningeigenaren aan de slag met het in kaart brengen van de knelpunten op dat vlak. Ook geeft de handleiding tips over wat er nodig is om de woning beter te isoleren en voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas.

Ook voor huurders is een gesprek met een energiegids interessant. Het gaat dan om kleine maatregelen en keuzes die je dagelijks kunt maken om energie te besparen. Huur je bij de WSL een woning, dan zijn er nog extra mogelijkheden.

Mocht je mij willen spreken of een helpende hand kunnen gebruiken bij het aanbrengen van kleine voorzieningen zoals tochtband, radiatorfolie of kleine radiatorventilatoren, mail mij dan rechtstreeks.

energiebesparing levert meer op dan u denkt

duurzamegids.nl/