ongelukkig gevallen

Het zit in een klein hoekje…

Begin juli 2020. Na een klus in Hilversum reed ik naar huis, op de fiets. Een auto stond op het fietspad. Daar ging ik omheen, echter ik zag de stoeprand te laat, knalde er tegenaan en viel. Wel vlakbij het ziekenhuis, waar ik met de ambulance naartoe gebracht werd en daar adequaat werd geholpen. En dat was nodig ook.

Want kapotte organen, inwendige slagaderlijke bloeding en gebroken rib waren uiterlijk niet zichtbaar, maar wel levensbedreigend. De uiterlijke wonden zagen er heftiger uit, maar waren dat niet.

Na bijna twee weken ziekenhuis, heb ik maanden nodig gehad om weer de gewone dingen te kunnen gaan doen, weer energie terug te krijgen, en niet alleen fysiek. Wel allerlei bijkomende problemen door een liter vocht rond de longen, liters bloed in de buikholte en de langzamerhand opkomende koorts maakten de vrees gegrond dat er ontstekingen waren. En dan geeft een zware antibioticumkuur  nare maag en darmproblemen. Daardoor was het onmogelijk om te ontspannen, of me te concentreren.

Na zo’n twee maanden ging ik toch weer aan de slag. Eerst leek het erop dat de milt niet meer functioneerde, echter gelukkig kreeg ik vier maanden na het ongeluk te horen dat er nog 50% doorbloed weefsel was op een buikscan te zien en dat betekende geen dagelijks antibioticum en geregelde vaccinaties meer. Daar was ik heel blij om!

Ik kon weer werken in de natuurvoedingswinkel, klussen, masseren, goede voeding tot mij nemen (curcuma en knoflook zijn vaste ingrediënten als ik kook) en regelmatig bewegen (dansen en  fietsen). En ontspannen in de sauna op het prachtige naturistenterrein Gravingen!

Echter niet alleen door dit ongeluk, ook door het doormaken van Corona, kan mijn fysieke , ether- en astraallichaam wel wat ondersteuning gebruiken. Dus heb jij advies of tips vanuit integratieve en complementaire geneeskunde, dan hoor ik het graag.

Hartegroet, Reinier

immuunsysteem

De milt werkt als een filter voor het bloed. Hij voert afvalstoffen en beschadigde bloedcellen af. Je zou kunnen zeggen dat de milt een soort lymfeklier in de bloedbaan is in plaats van in het lymfevatenstelsel. Werkt de milt niet meer, wordt de functie soms overgenomen door andere delen van het lymfestelsel – maar nooit volledig.

Daarom wordt mensen zonder milt aangeraden zich regelmatig te laten vaccineren tegen allerlei infecties en dagelijks antibioticum te slikken. Best belastend…

ongelukkig gevallen
Met grote dank aan het personeel van t Tergooi ziekenhuis

 

Auteur: Reinier

Ik ben Reinier van Alphen en woorden als autodidact en selfmade man passen goed bij mij. De rode draad in mijn leven is het projectmatig werken. Daarbij heb ik een helikopterview op financiële zaken, automatisering en communicatie. Mijn streven is maatschappelijke meerwaarde toevoegen aan dat waar ik mijn energie aan besteed. En aandacht geven aan evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.