Danskalender.nl

dans beweging contact

of zie verder de site Blotevoetendans.NU

de overzichtelijke agenda voor ‘bewuste dansers’

Stuur je vraag of opmerking over de danskalender aan mij, Reinier (de beheerder). Dank!

In verband met de Corona-epidemie  wordt er in groepen niet/nauwelijks gedanst. Wel wordt er muziek aangeboden. En soms zijn er buiten (sport)activiteiten en zelfs initiatieven om als “kerk” bijeen te komen en te dansen. Wanneer alle beperkingen worden opgeheven, ga ik de danskalender weer vullen met dansactiviteiten en promoten. Daar kijk ik naar uit. Tot dat moment is het nog even “thuis” dansen.

Hoe is de danskalender ontstaan

Als gepassioneerd danser vond ik het lastig om snel en makkelijk dansevenementen te vinden. Vooral wanneer ik een keer eens buiten mijn regio wilde dansen. Dan zocht ik een dansfeest of een workshop waar op blote voeten en in contact kon worden gedanst, zonder drugs of alcohol. Waar afwisselde muziek klonk, verstild of juist extatisch. En waar muziek qua geluidsniveau prettig was voor de oren. Het ging mij om vrij kunnen dansen, het mogen improviseren in dansbeweging, alleen of samen.

Toen ontmoette ik de ontwerper van de tangokalender.nl en ben ik in april 2016 begonnen met de danskalender voor het ‘anders dansen’ en het blote-voeten-dansen. De danskalender werd qua opmaak en functionaliteit, een kopie van de tangokalender.
Tot mijn grote vreugde kwam ik erachter dat er een enorm aanbod is aan ‘anders dansen’ in Nederland en Vlaanderen. En bij al deze evenementen komen vooral bewuste dansers!

De danskalender geeft dus overzicht en daarmee (gratis) promotie van deze dansfeesten, workshops, dansvakanties en (week-)lessen. Het zijn evenementen waar geen drugs, matig of geen alcoholgebruik de regel is. En niet alleen in Nederland, overal in de wereld wordt er zo bewust gedanst!

Giften van dankbare dansers en organisatoren en door advertentieopbrengsten maken de danskalender mogelijk. Donaties zijn dus zeer welkom: NL76 ASNB 0942 8451 29 tnv Reinier Duurzame Dienst. Vermeld erbij “gift voor danskalender”.

Promotie

Om de danskalender te promoten zoek ik naar ‘ambassadeurs’ die zelf verschillende dansevenementen bezoeken en bereid zijn om daar een flyer op te hangen en kaartjes te verspreiden. Als jij dat wilt doen, neem dan contact met mij op.

Ook feedback op functionaliteit van de site, op de data, gebruiksgemak, lay out, teksten, ‘verdien’model etc, wordt zeker op prijs gesteld. Stuur je bericht via de contactpagina.

Inmiddels meer dan 4000 bezoeken per maand

In één oogopslag is nu te zien waar er op een bepaalde dag (veilig en prettig) op blote voeten of zacht dansschoeisel gedanst kan worden. Maar ook kun je de meerdaagse evenementen en dansvakanties bekijken. En natuurlijk de gegevens van dansdocenten met hun aanbod van vaste dansgroepen en lessen.

Opgenomen zijn de evenementen waar het dansen op blote voeten/zacht schoeisel een belangrijke plaats in neemt. Dansen doen we vaak op muziek, en soms ook in de natuur of in de stilte van je eigen hart. Dus zo kan dansen zelfs meer zijn dan bewegen op muziek.

De organisator van een dansactiviteit (dus lessen, workshop, cursus, vakantie)  kan dit uitsluitend doorgeven met een formulier. Zie voor verdere info de site blotevoetendans.NU

Adverteren met een banner op de site

danskalenderOp de danskalender blotevoetendans.NU  kan met een banner geadverteerd worden.
De site wordt inmiddels iedere maand meer dan 4000 keer bezocht!

Raadpleeg de danskalender voor de ‘Conscious Dancer ‘.

 

Zie hoe vaak de danskalender in 2019 is bezocht