Danskalender.nl

dans beweging contact

of zie verder de site Blotevoetendans.NU

de overzichtelijke agenda voor ‘bewuste dansers’

Stuur je vragen of opmerkingen over de danskalender aan mij, Reinier (de beheerder). Dank!

Hoe is de danskalender ontstaan

Als gepassioneerd danser vond ik het lastig om snel en makkelijk dansevenementen te vinden. Vooral wanneer ik een keer eens buiten mijn regio wilde dansen. Ik zocht dan dansfeesten en workshops waar op blote voeten en in contact kon worden gedanst, verstild of juist extatisch en waar de muziek qua geluidsniveau prettig was voor de oren. Het ging mij om vrij kunnen dansen, het mogen improviseren, alleen of samen.

In samenwerking met de ontwerper van de tangokalender.nl ben ik in april 2016 begonnen met de danskalender voor het ‘anders dansen’ en het blote-voeten-dansen. Eenmaal bezig om evenementen te verzamelen, kwam ik er tot mijn vreugde achter dat er een enorm aanbod is aan ‘anders dansen’. En bij deze evenementen komen vooral bewuste dansers!

De danskalender is bedoeld voor (gratis) promotie van deze dansfeesten, workshops, dansvakanties en (week-)lessen; altijd evenementen waar geen drugs, matig of geen alcoholgebruik de regel is. En niet alleen in Nederland, overal in de wereld wordt er bewust gedanst!

De kosten om deze danskalender in de lucht te kunnen houden, worden deels door giften van dankbare dansers en organisatoren en door advertentieopbrengsten betaald.

Donaties zijn zeer welkom: NL76 ASNB 0942 8451 29 tnv Reinier Duurzame Dienst. Vermeld erbij “gift voor danskalender”. Indien gewenst stuur ik je een btw-nota voor het bedrag.

Promotie

Om de danskalender te promoten ben ik op zoek naar ‘ambassadeurs’ die verschillende dansevenementen bezoeken en bereid zijn om daar een flyer op te hangen en kaartjes te verspreiden. Als jij dat wilt doen, neem dan contact met mij op.

Ook feedback op functionaliteit van de site, op de data, gebruiksgemak, lay out, teksten, ‘verdien’model etc, wordt zeker op prijs gesteld.

Inmiddels meer dan 4000 bezoeken per maand

In één oogopslag is nu te zien waar er op een bepaalde dag (veilig en prettig) op blote voeten of zacht dansschoeisel gedanst kan worden. Maar ook kun je de meerdaagse evenementen en dansvakanties bekijken. En natuurlijk de gegevens van dansdocenten met hun aanbod van vaste dansgroepen en lessen.

Opgenomen zijn de evenementen waar het dansen op blote voeten/zacht schoeisel een belangrijke plaats in neemt. Dansen doen we vaak op muziek, en soms ook in de natuur of in de stilte van je eigen hart. Dus zo kan dansen zelfs meer zijn dan bewegen op muziek.

De organisator van een dansactiviteit (dus lessen, workshop, cursus, vakantie)  kan dit uitsluitend doorgeven met een formulier. Zie voor verdere info de site blotevoetendans.NU

Adverteren met een banner op de site

danskalenderOp de danskalender blotevoetendans.NU  kan met een banner geadverteerd worden.
De site wordt inmiddels iedere maand meer dan 4000 keer bezocht!

Raadpleeg de danskalender voor de ‘Conscious Dancer ‘.

 

Zie hoe vaak de danskalender in 2019 is bezocht