Danskalender.nl

dans beweging contact

Blotevoetendans.NU stapt over naar Hipsy.nl

De website blotevoetendans.nu is gestopt en wordt per februari 2022 doorverwezen naar Hipsy. Op dit platform vind je evenementen die alles te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, verbinding en spiritualiteit. De website is onderverdeeld in thema’s waaronder veel verschillende vormen van dans.

Dansevenementen zijn gemakkelijk op te zoeken door gebruik te maken van de filter, locatie en periode (bijv. komend weekend) aan te geven. Scroll daarna door het overzicht heen.

Hoe is de danskalender ontstaan

Niet iedereen gebruikt facebook.  Het was niet gemakkelijk om snel en gemakkelijk overzicht te krijgen van dansevenementen waar op blote voeten gedanst wordt. Waar in contact kan worden gedanst, zonder drugs of alcohol. Waar afwisselde muziek klinkt, verstild of juist extatisch. Of de muziek qua geluidsniveau prettig is voor de oren. Gaat het jou om vrij kunnen dansen, het mogen improviseren in dansbeweging, alleen of samen? Er zijn allerlei plekken om hiervoor te bezoeken.

Eind 2015 ontmoette ik de ontwerper van de tangokalender.nl en ben begonnen met de danskalender voor het ‘anders dansen’ en het blote-voeten-dansen op te zetten. De danskalender werd qua opmaak en functionaliteit, een kopie van de tangokalender.
En er is gelukkig een enorm aanbod is aan ‘anders dansen’ in Nederland en Vlaanderen. En bij al deze evenementen komen vooral bewuste dansers! Zie daarvoor nu de site https://hipsy.nl/blotevoetendans